MassageterapiMassage är både friskvård och en metod för avslappning efter perioder av stress i vardagen. Oavsett om du gör det för att unna dig själv en skön stund eller för att du har något fysiskt besvär eller upplever smärta kan massage hjälpa dig. Vi erbjuder massage till både privatpersoner och företag. Vid företagsmassage gäller separata priser, efter bedömning görs ett individuellt anpassat upplägg. Massage räknas som friskvård och är avdragsgillt för arbetsgivaren samt en skattefri förmån för arbetstagaren.Svensk klassisk massage 


Djupgående massage, ofta i kombination med speciell töjningsteknik. Behandling av nackspärr, ryggsmärtor och andra rörelserelaterade problem.


Avslappningsmassage


Efter önskemål kan massagen ges i lättre form, i ett avslappnande syfte. Bra vid allmän trötthet, sömnsvårigheter och stress.Behandlingarna ges i hel- eller halvkropp. I angiven tid för behandling ingår konsultation, av- och påklädning.


Undvik massage vid feber och infektioner, vid antibiotikabehandling, om du är gravid under de tre första månaderna.Pris:

30 min 500 kr

45 min 600 kr

60 min 700 kr

Regndroppsmassage


Regndroppstekniken är en avslappnande och väldoftande behandling på fötter och rygg. Den har använts under många år som en mycket effektiv metod för att balansera kropp och sinne. Lätt beröring och massage kombineras med ekologiska eteriska oljor av terapeutisk klass, vilket resulterar i en kraftfull och rogivande behandling för hela kroppen. Behandlingen avslutas med en varm handduk på ryggen för djupgående effekt, som är mycket avslappnande.


Regndroppstekniken är en kombination av Vitaflextekniken från Tibet, Lakotaindianernas fjäderlätta beröring och den uråldriga kunskapen om eteriska oljor tillsammans med ny forskning.


De eteriska oljorna i Young Livings regndroppskollektion främjar energi och vitalitet. När oljorna appliceras på rygg och fötter kan denna teknik justera elektriska strömmar och hjälpa till med att bibehålla en kroppslig balans. Cirkulationen stimuleras liksom immunförsvaret, och kroppens egna psykiska och fysiska självläkningsförmåga främjas.


Pris:

80 min 900 kr
Klippkort:

5 Klipp x  valfri tid 


10 Klipp x valfri tid Presentkort finns att köpa på valfritt belopp för samtliga tjänster.


 Reiki


Reiki - djupavslappning


Reiki är en form av healing som ger djupavslappning och energibalansering i kroppen.

Avslappnande och stressreducerande behandling där terapeutens händer läggs i olika positioner för att stärka och balansera livsenergin och aktivera den självläkande förmågan varje människa har. Reiki är en vanligt förekommande healingtradition i Sverige och bygger på en gammal lära ursprungligen från Japan.


Reikienergin aktiverar immunförsvaret och den självläkande kraften inifrån. Behandlingen beskrivs ofta som en pirrande och varm känsla som ger avslappning och lugn. Det går att visa vetenskapligt mätbara effekter av behandlingen, eftersom beröringen ger stressreducering, lindrar smärta genom aktiveringen av välbefinnandehormonet oxytocin i kroppen. Reiki kan hjälpa mot stress, oro, nedstämdhet, sömnproblem och värk. Många nedstämda och utbrända människor som får Reiki vittnar om en känsla av nytt lugn, mer energi och en positivare syn på sig själv och till livet.


Behandlingen utförs sittandes på en stol eller liggandes på en behandlingsbänk, påklädd i en lugn miljö.


Pris:

60 min 700 kr


Kombinerad behandling (Massage & Reiki)


120 min 1200 kr (1:a behandlingstillfället)

90 min 990 kr


Reiki räknas som friskvård och är avdragsgillt för arbetsgivaren samt en skattefri förmån för arbetstagaren. Hälso- & KostrådgivningHälso- & Kostanalys


Analysen inleds med att vi tittar närmare på din livsstil, pratar igenom dina förväntningar och mål och hur de kan nås. Vi lägger upp en plan på vad som passar bäst i ett inledande skede utifrån dina förutsättningar.

Du kanske är osäker på om du äter rätt eller tillräckligt mycket? Du kanske känner dig trött och saknar energi utan att veta varför?

Kostanalysen får vi genom en 3-dagars matdagbok som Du själv gör innan vårt möte. Jag analyserar din kost för att du ska få en uppfattning om hur mycket du äter och jämför med ditt mål. Kostanalysen är viktig för att se dina invanda matrutiner i syfte att kunna förbättra dem.Pris: 550 kr

 

 Personlig träning & Yoga

 

 

Konsultation/Uppföljning 45 min

 

Vi inleder vårt samarbete med en konsultation där vi går igenom vad du behöver hjälp med. Jag gör en behovsanalys där du får svara på frågor för att få en tydlig bild av dina förutsättningar och din målsättning.

 

Tillsammans lägger vi upp en individuell plan för att säkerställa att du når dina uppsatta mål. Allt för att du ska känna dig motiverad, trygg med min hjälp och införstådd med situationen, innan vi påbörjar vårt samarbete.

 

Konsultationen är även till för att vi ska lära känna varandra, bygga förtroende och stämma av personkemin i syfte att säkerställa ett gott samarbete.


Uppföljning av din träning görs kontinuerligt enligt överenskommelse.


 

Pris: 450 kr


 

Personlig Träning 60 min

 

Som din PT kommer jag lägga upp ett individuellt helkroppsprogram inom styrketräning med fria vikter, som går hand i hand med din målsättning. Då jag skapar ditt program utgår jag från träningserfarenhet, förutsättningar, skadeläge och målsättning. Vill du gå ner i vikt kommer jag t ex lägga upp ett pass med högre tempo. Om ditt mål är att gå upp i vikt och bli starkare så kommer träningen se annorlunda ut.

 

Under 60 minuter kommer jag gå igenom ditt träningsprogram, övningar, utförande och syfte. Tjänsten passar både för dig som vill träna på egen hand men som behöver hjälp med hur du ska träna och vilka övningar du ska välja likväl för dig som behöver kontinuerlig hjälp och coachning. Med Personlig Träning kommer du hitta glädjen i träningen!

 

Pris: 650:-

 

 


Komplett Hemmaprogram inkl genomgång

 

Ett individuellt träningsprogram för dig som vill träna hemma. Programmet utgår från dina förutsättningar och behov. Fokus ligger på att stärka upp svaga muskler för att undvika smärta i olika delar av kroppen.

 

Hemmaprogrammet består av övningar med kroppsvikt, hantlar, gummiband och balansboll. Du behöver därför införskaffa enklare styrketräningsredskap. Passet tar 45-60 min men du kan själv anpassa tiden och köra kortare eller längre tid. Du får även tips om hur du själv kan avancera programmet och öka intensiteten.

 

Det går att köpa till timmar med Personlig Träning vid behov.

 

Pris: 990 kr

 

 


 

 

Klippkort

 

Personlig Träning 5-kort

5 x 60 min, 2750 kr

 

Personlig Träning 10-kort

10 x 60 min, 5250 kr

 

 
Yoga & gruppträning i NåntunaPT  Small Group

 

Träning i grupp med max 6 deltagare. Klassen innehåller rörlighet, teknik, styrka och konditionsträning. Som PT (personlig tränare) fokuserar jag mer på dig som individ och din träning i jämförelse med vanliga gruppträningspass. Roligare och mer inspierande än att träna själv och billigare än att träna själv med mig som PT.

 

 

 

Yoga

 

Med den fysiska yogan övar vi på att rikta uppmärksamheten på kroppens placering, att finna koncentration i andetaget och balans mellan ansträngning och avslappning. Dessa förmågor hjälper oss att vara samlade i nuet, på mattan men också i vardagen. Att vara medveten och närvarande i nuet kräver träning.

 

Regelbunden yogaträning stärker vår fysiska kropp, ökar vår förmåga att "lyssna inåt" och öka medvetenheten om vad som händer i kroppen och sinnet. Vi lär oss mer om oss själva och med den kunskapen kan vi skapa det välmående vi behöver. Yoga är därför en utmärkt träningsform för ökad självkännedom och vitalitet.

 

Yoga kan också utövas sittandes på en stol för stressreducering, avslappning och minskade muskelspänningar. Ger ökad koncentration och energi i vardagen.

 

De yogaformer jag praktiserar och instruerar i har båda sitt ursprung i Hatha yoga, med den dynamiska och flödande inriktningen Ashtanga-Vinyasa, " Vinyasa Yogaflow", samt den lugna Yinyogan, "Yinyoga".

 

Yogaklasser ges till privatpersoner i grupp, företag och föreningar. Yoga räknas som friskvård och är avdragsgillt för arbetsgivaren samt en skattefri förmån för arbetstagaren. Kontakta mig för mer information och bokning.

 


Vinyasa Yoga Flow

 

En rolig, uppfriskande, dynamisk och flödande klass som fokuserar på att öppna upp och expandera kroppens energi genom att koppla ihop rörelse och andning, genom så kallad andnings-synkroniserad rörelse för att skapa ett starkt flöde. Denna klass ökar din värme i kroppen. Stärker din kropp, ökar flexibiliteten och förbättrar balans och hållning samtidigt som du blir lugn och får klarhet i sinnet. Klassen avslutas med avslappning, Shavasana, en slags meditation som ökar vår självmedvetenhet och frigör stress.

 

 

Yin yoga

 

I denna lugnande och läkande Yinyoga-klass arbetar vi på ett djupare plan med kroppens bindväv, leder och ligament genom att stanna i varje position under en längre tid, 2 till 10 minuter, för att uppnå en djup avslappning och stretch för att bli smidigare. Vi använder vår andning för att bli av med stress, spänningar och lugna hela vårt system. I Yinyoga utgår vi ifrån vår dagsform med en kravlös inställning utan prestation. Ta gärna på dig lite varmare, mjuka kläder, varma sockor rekommenderas. I klassen befinner vi oss mestadels i sittande och liggande positioner. Filtar, block och kuddar finns för att stödja och hjälpa kroppen vid behov. Meditation och andningsteknik är en stor del av den här klassen.

 

 


Schema yoga & träning

 

Nåntuna 

Onsdagar 13.00 Yin yoga

Onsdagar 18.00 PT Small Group

Torsdagar 18.00 Yin yoga

Söndagar 10.00 Vinyasa Yogaflow


Yogaklasser 75 min. PT Small Group 60 min.

 

 

Boka via mail, info@tthalsokonsult.se eller tel, 070 677 89 89.

Begränsat antal platser.

 

 

Priser:

 

Provträna en gång utan kostnad.

 

Enstaka klass 130 kr

10-kort 1100 kr

Halvårskort 2995 kr

Årskort 4995 kr

 

 


 

 

Presentkort

 

Presentkort finns att köpa på valfritt belopp för samtliga tjänster. Använd själv vid senare tillfälle eller att ge bort.
Copyright Therese Tapper Hälsokonsult © All Rights Reserved


Tel 070-677 89 89   info@tthalsokonsult.se